<- Soja z ryżemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSuflet jarzynowy ->

PDF Drukuj

SUFLET "SOLANUM"

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 564 razy.



1 kg ziemniaków,
2,5 łyżki masła,
4 łyżki cukru,
1/3 szklanki białego wina,
4 jaja,
tarta bułka,
gałka muszkatołowa,
łyżka mąki ziemniaczanej

Ziemniaki (mączyste), obrać, opłukać, ugotować i gorące przetrzeć przez sito lub wycisnąć przez maszynkę do ziemniaków. Ostudzić utrzeć z częścią masła i cukrem, dodać mąkę ziemniaczaną, wino i po jednym żółtku. Ubić pianę z białek, całość lekko wymieszać, włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką naczyń, zapiec w piekarniku. Podawać z kwaśną śmietaną z cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności