<- ZAPIEKANKA Z CEBULILista potraw z grupy: Warzywa, owoceZapiekanka z grochu ->

PDF Drukuj

ZAPIEKANKA Z FASOLI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1024 razy.



50 dag białej fasoli,
25 dag porów,
łyżka masła,
10 dag wędzonej słoniny lub boczku,
pół szklanki śmietany,
2 jaja,
łyżka utartego żółtego sera,
tarta bułka,
cukier,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa

Fasolę ugotować do miękkości i odcedzić. Pory oczyścić, opłukać i udusić. Następnie zemleć w maszynce razem z fasolą. Dodać pokrajaną w kostkę wędzoną słoninę lub boczek i lekko przesmażyć. Wlać śmietanę, wbić jaja, dodać przyprawy, masło i tartą bułkę. Masę starannie wyrobić i zapiec w piekarniku w naczyniu wysmarowanym tłuszczem i wysypanym tartą bułką. Podawać z sosem pomidorowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności