<- ZAPIEKANKA Z FASOLILista potraw z grupy: Warzywa, owoceZAPIEKANKA Z GROCHU WILEŃSKA ->

PDF Drukuj

Zapiekanka z grochu

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1570 razy.



10 dag grochu lub fasoli
5 dag ziemniaków
1 jajko
pół szklanki mleka
łyżeczka masła
sól
gałka muszkatołowa

Wymoczony w słonej wodzie groch lub fasolę i obrane ziemniaki ugotować osobno do miękkości i 2 razy przepuścić przez maszynkę. Masę ostudzić, dodać stopione masło, śmietanę, żółtko, sól i nieco sproszkowanej gałki muszkatołowej. Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem, posypać tartą bułką. Piec 20-30 min. Podawać z sosem pomidorowym lub topionym masłem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności