<- Pasztet Kaffiego (jarski)Lista potraw z grupy: Warzywa, owocePasztet z bakłażanów ->

PDF Drukuj

PASZTET SABAUDZKI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1103 razy.



50 dag cebuli,
4 łyżki tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
pół czerstwej bułki paryskiej,
4 łyżki kaszy manny,
3 dag utartego żółtego sera,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
sól,
3 jaja,
przyprawa do zup

Cebulę obrać, poszatkować i udusić z dodatkiem tłuszczu, dodać śmietanę i nadal dusić, aż zgęstnieje. Dodać pokrajaną w kromki czerstwą bułkę, aby wchłonęła resztę sosu. Następnie cebulę zemleć w maszynce razem z bułką lub drobno posiekać. Dodać przyprawy, utarty ser, żółtka, ubitą z białek pianę i lekko mieszając, wsypywać kaszę mannę. Masę wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Wstawić do piekarnika i zapiec lub ugotować na parze. Podawać z ziemniakami i ostrym sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności