<- Kostki dyni z GujaratLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKOSZYCZKI KRUCHE ZE SZPINAKIEM PO ANGIELSKU ->

PDF Drukuj

KOSZYCZKI KRUCHE Z KALAFIORAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 563 razy.



Ciasto:
30 dag mąki pszennej,
4 łyżki margaryny lub masła,
cukier,
3 szklanki śmietany,
jajo

Nadzienie:
50 dag kalafiorów,
cukier,
2 łyżeczki mąki,
2 łyżeczki masła,
sól,
szklanka mleka,
koper,
żółtko,
cytryna

Upiec koszyczki z kruchego ciasta, jak w przepisie na koszyczki kruche ze szpinakiem.
Kalafiory oczyścić, opłukać i ugotować. Zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, zagotować, dodać cukier, żółtko, sok z cytryny, osolić i włożyć drobno pokrajane kalafiory, pozostawiając tyle małych cząstek, ile jest przygotowanych foremek. Koszyczki napełniać gorącym nadzieniem, na wierzch położyć cząstkę kalafiora. Posypać posiekanym kaprem. Podawać na gorąco.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności