<- KOSZYCZKI KRUCHE Z KALAFIORAMILista potraw z grupy: Warzywa, owoceKotleciki z młodej kapusty ->

PDF Drukuj

KOSZYCZKI KRUCHE ZE SZPINAKIEM PO ANGIELSKU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 613 razy.



Ciasto:
30 dag mąki pszennej,
4 łyżki margaryny lub masła,
4 łyżki cukru,
1/3 szklanki śmietany,
jajo

Nadzienie:
1,25 kg szpinaku,
2 łyżki masła,
sól,
2 jaja,
pieprz

Zagnieść kruche ciasto, wylepić nim dość duże karbowane foremki i upiec w piekarniku. Szpinak oczyścić, łodygi odrzucić, opłukać, ugotować w osolonej wadzie, wyjąć na sito i pokrajać, dodać masło i nakładać da foremek. Posypać posiekanymi jajami, doprawionymi solą i pieprzem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności