<- KOSZYCZKI KRUCHE ZE SZPINAKIEM PO ANGIELSKULista potraw z grupy: Warzywa, owoceKotleciki z ziemniaków i świeżej słoniny ->

PDF Drukuj

Kotleciki z młodej kapusty

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1670 razy.


1 kapusta,
2 jajka na twardo,
1 jajko surowe,
2-3 łyżki tartej bułki,
łyżka masła lub oleju,
cebula,
sól, pieprz

Kapustę obrać z wierzchnich twardych liści, przekroić na 4 części, zalać w rondlu wrzątkiem i gotować ok 25 min. Następnie odcisnąć dokładnie z wody, zemleć w maszynce lub posiekać, dodać posiekane jajka na twardo, jajko surowe, przesmażoną w tłuszczu posiekaną cebulę. Wyrobić wsypując tyle tartej bułki, by masa była dość zwarta, nie rozsypywała się. Uformować małe kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na rumiano z obu stron.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności