<- PALUSZKI ZIEMNIACZANE PANIEROWANELista potraw z grupy: Warzywa, owocePantofelki bakłazanowe ->

PDF Drukuj

PALUSZKI ZIEMNIACZANE Z KASZĄ MANNĄ

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 578 razy.



1,20 kg ziemniaków,
35 dag kaszy manny,
łyżka masła,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
3 łyżki tłuszczu,
koper,
sól,
gałka muszkatołowa,
3 jaja

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce. Zagnieść z nich ciasto z jajami i kaszą manną; dodać masło i posiekany koper. Formować paluszki długości 5 cm i gotować w osolonej wodzie. Gdy spłyną - wyjmować sitem, hartować szybko w zimnej wodzie, osączyć i smażyć na tłuszczu. Podawać z sosem pomidorowym lub grzybowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności