<- Paluszki smażone z kartofliLista potraw z grupy: Warzywa, owocePALUSZKI ZIEMNIACZANE Z KASZĄ MANNĄ ->

PDF Drukuj

PALUSZKI ZIEMNIACZANE PANIEROWANE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 523 razy.



1,40 kg ziemniaków,
30 dag mąki pszennej,
5 dag sera żółtego,
łyżka masła,
3 łyżki tartej bułki,
4 łyżki tłuszczu,
4 jaja,
sól,
gałka muszkatołowa,
3 łyżki mąki ziemniaczanej

Sporządzić ciasto jak wyżej, dodając utarty ser i gałkę muszkatołową; formować paluszki i gotować w osolonej wodzie. Gdy ostygną - moczyć je w rozmieszanym jaju i obtaczać w tartej bułce. Zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z surówkami, sałatkami lub z dowolnym sosem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności