<- PLACKI Z ZIEMNIAKÓW I SERALista potraw z grupy: Warzywa, owocePLACKI Z ZIEMNIAKÓW WIELKOPOLSKIE ->

PDF Drukuj

PLACKI Z ZIEMNIAKÓW UGOTOWANYCH

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 624 razy.



1,40 kg ziemniaków,
30 dag mąki pszennej,
cukier,
2 łyżeczki masła,
pół szklanki śmietany do polania,
10 dag tłuszczu,
sól,
3 jaja,
2 łyżki mąki ziemniaczanej

Ziemniaki ugotować, ostudzić i zemleć w maszynce. Zagnieść z mąką, jajami, masłem i szczyptą cukru. Formować placki i smażyć na tłuszczu nie rumieniąc. Podawać ze śmietaną i cukrem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności