<- Tanie ciastka karnawałoweLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaTarta brzoskwiniowa ->

PDF Drukuj

Tanie kruche ciastka

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5319 razy.

MĄKA:1/2 kg
MARGARYNA:1 kostka
CUKIER:12 dag
ŚMIETANA:3 łyżki
OCET:pół łyżeczki
AROMAT:
PROSZEK DO PIECZENIA:pół łyżeczki

Uwagi: zapach wanilowy.

Z podanych wyżej składników zagnieść szybko ciasto. Włożyć do lodówki na pół godziny. Cienko wałkować i wycinać foremką małe ciasteczka. Upieczone na wysmarowanej blasze, po wystygnięciu, smarować dżemem lub marmoladą i składać po dwa. Można wycinać większe ciastka, posmarować rozbitym jajkiem z dodatkiem paru łyżek mleka, posypać cukrem.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności