<- Kotlety z warzywLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKotlety/burgery z soczewicy ->

PDF Drukuj

KOTLETY Z ZIEMNIAKÓW I JAJ

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1203 razy.



1,5 kg ziemniaków,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
4 łyżki tłuszczu,
cebula,
10 dag tartej bułki,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa lub imbir,
5 jaj,
nać pietruszki

Ziemniaki ugotować i zemleć w maszynce. Drobno posiekaną cebulę przesmażyć, dodać do ziemniaków, wbić 3 jaja, dosypać trochę tartej bułki, przyprawy i mąkę ziemniaczaną. Następnie dodać ugotowane na twarda i posiekane jaja, dokładnie wymieszać; formować kotlety, obtaczać je w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Podawać polane sosem pomidorowym lub grzybowym, z surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności