<- Pory w cieścieLista potraw z grupy: Warzywa, owocePORY Z OLIWĄ I CZOSNKIEM ->

PDF Drukuj

PORY Z JABŁKAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1045 razy.



1 kg porów białych,
25 dag jabłek o winnym smaku,
2 łyżki masła,
cukier,
bułka paryska,
5 dag tłuszczu,
majeranek,
sól

Pory oczyścić, opłukać, pokrajać w krążki i sparzyć wrzątkiem na sicie, a następnie udusić na maśle do miękkości. Jabłka zetrzeć na tarce lub poszatkować, włożyć da parów i chwilę poddusić, dodając majeranek i szczyptę soli. Obłożyć grzankami przyrządzanymi z bułki. Podawać z ziemniakami lub ryżem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności