<- Ziemniaki á la sÅ‚omkiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI FASZEROWANE JAJAMI ->

PDF Drukuj

ZIEMNIAKI DUSZONE W ÅšMIETANIE

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1062 razy.



1,50 kg ziemniaków,
cebula,
4 łyżki tłuszczu,
szklanka śmietany,
sól,
pieprz,
nać pietruszki,
przyprawa do zup

Ziemniaki ugotować na wpół miękka, pokrajać w plastry, dodać pokrajaną, przesmażoną cebulę oraz pieprz. Włożyć do naczynia, podlać śmietaną i udusić w piekarniku. Podawać z kwaszonymi ogórkami lub z surówką z kapusty.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności