<- ZIEMNIAKI DUSZONE W ŚMIETANIELista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI FASZEROWANE PO HUZARSKU ->

PDF Drukuj

ZIEMNIAKI FASZEROWANE JAJAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 994 razy.



1,25 kg ziemniaków,
3 łyżki tłuszczu,
duża cebula,
pół szklanki śmietany,
łyżka mąki,
przyprawa do zup,
sól,
pieprz,
4 jaja,
nać pietruszki.
2 szklanki wywaru z włoszczyzny

Ziemniaki przygotować jak w poprzednim przepisie. Cebulę obrać, posiekać, przesmażyć na tłuszczu, dosypać mąkę i zalać śmietaną. Dodać przyprawę da zup, pieprz, ugotowane i posiekane jaja oraz nać pietruszki. Przyrządzonym nadzieniem nadziewać ziemniaki, włożyć do naczynia, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Podawać polane sosem pomidorowym lub z surówkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności