<- ZIEMNIAKI PIECZONE W ŁUPINKACHLista potraw z grupy: Warzywa, owoceZIEMNIAKI PO ARAGOŃSKU ->

PDF Drukuj

ZIEMNIAKI PO ALPEJSKU

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1055 razy.



1,25 kg ziemniaków,
20 dag porów,
10 dag selerów,
10 dag marchwi,
łyżka masła,
3 łyżki smalcu,
łyżka mąki,
pół szklanki śmietany,
cukier,
przyprawa do zup,
sól,
pieprz,
gałka muszkatołowa,
pęczek kopru,
2 szklanki wywaru z włoszczyzny

Małe ziemniaki (jednakowej wielkości) obrać i ugotować na wpół miękko. Stopić smalec wrzucić oprószone mąką ziemniaki i lekko zrumienić. Warzywa pokrajać i udusić w tłuszczu. Następnie rozprowadzić wywarem z włoszczyzny, podprawić śmietaną zmieszaną z mąką i dodać przyprawy. Wrzucić ziemniaki i chwilę poddusić. Podawać z kwaszonym ogórkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności