<- Kapusta świeża na kwaśno ?przymuszana?Lista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta wloska w czepku ->

PDF Drukuj

Kapusta w śmietanie z jajami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1041 razy.



1 kg kapusty białej,
4 łyżki tłuszczu,
szklanka śmietany,
cebula,
łyżka mąki,
cukier,
przyprawa do zup,
sól,
pieprz,
5 jaj

Kapustę drobno pokrajać, sparzyć wrzątkiem na sicie i dusić z dodatkiem tłuszczu do miękkości. Przygotować zasmażkę z pokrajanej i przesmażonej cebuli oraz mąki i tłuszczu - podprawić kapustę. Potrawę zabielić kwaśną śmietaną i jeszcze chwilę poddusić. Dodać przyprawy do smaku. Podawać z sadzanymi jajami i z ziemniakami.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności