<- Fasola na słodko (na gorąco)Lista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasola perłowa po dominikańsku 2 ->

PDF Drukuj

Fasola perłowa po amerykańsku

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1120 razy.



40 dag fasoli białej perłowej,
2 łyżki oliwy,
łyżka masła,
cebula,
15 dag przecieru pomidorowego,
15 dag marchwi,
korzeń pietruszki,
kieliszek wina białego,
sól,
cukier,
pieprz,
ziele angielskie,
szklanka wywaru z włoszczyzny

Fasolę ugotować do miękkości. Marchew i pietruszkę oczyścić i pokrajać w drobną kostkę. Cebulę posiekać i dusić w oliwie razem z przecierem pomidorowym. Tak przygotowane jarzyny podlać wywarem z włoszczyzny i dusić z dodatkiem masła. Fasolę odcedzić, dodać do jarzyn i dusić na walnym ogniu pod przykryciem. Przed podaniem zalać winem i doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności