<- Fasola w śmietanieLista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasola z grzybami 45 min ->

PDF Drukuj

Fasola z grzybami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 679 razy.



30 dag fasoli białej,
25 dag grzybów świeżych lub 5 dag suszonych,
duża cebula,
2 łyżki tłuszczu,
pół szklanki śmietany,
łyżeczka mąki,
cukier,
sól,
pieprz,
przyprawa do zup

Fasolę ugotować. Do części wywaru, w którym gotowała się fasola dodać cebulę przesmażoną z pokrajanymi, uprzednio ugotowanymi grzybami (świeżymi lub suszonymi). Wymieszać z fasolą, podprawić śmietaną i mąką; zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności