<- Groszek zielony suszony lub konserwowanyLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGROSZEK ZIELONY Z POMIDORAMI ->

PDF Drukuj

Groszek zielony z jajami

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 612 razy.



60 dag groszku,
łyżka masła,
pół łyżki mąki,
pół szklanki mleka,
1,30 kg ziemniaków,
5 jaj, koper,
2 łyżki tłuszczu (smalec),
cukier,
przyprawa do zup

Groszek ugotować, podprawić masłem, mąką i mlekiem, wsypać posiekany koper, dodać trochę cukru. Ułożyć na półmisku obłożyć kulkami z gorących ziemniaków pure. Przed padaniem kłaść na każdą porcję sadzane jajo (wycięte szklanką lub smażone na specjalnej patelni).


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności