<- Groszek zielony z jajamiLista potraw z grupy: Warzywa, owoceGruszki duszone na jarzynę ->

PDF Drukuj

GROSZEK ZIELONY Z POMIDORAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 599 razy.



30 dag zielonego wyłuskanego groszku świeżego lub mrożonego
15 dag pomidorów
1/2 szklanki rosołu drobiowego (może byę z kostki)
przyprawa curry
sól

Groszek opłukać. Zagotować rosół, do wrzącego wsypać groszek. Gotować przez ok. 5 min w odkrytym rondlu (mrożonkę o połowę krócej). Oprószyć curry. Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokrajać, dodać do groszku. Ugotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą i curry. Podawać na gorąco lub na zimno jako dodatek do posiłków.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności