<- Kolorowa fasola w muszelkachLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKoper wloski zapiekany w beszamelu ->

PDF Drukuj

Kołduny ze szpinaku

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1102 razy.



Ciasto:
35 dag mąki,
jajo,
woda

Nadzienie:
1,50 kg szpinaku,
2 łyżki masła,
sól,
ząbek czosnku,
pieprz,
2 jaja

Zagnieść ciasto jak na pierogi i przykryć. Szpinak oczyścić, usunąć łodygi i ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, wycisnąć, grubo pokrajać, dodać roztarty czosnek, pieprz, jajo, żółtko i masło. Przygotowane ciasto bardzo cienko rozwałkować i układać wzdłuż nadzienie w małych ilościach. Zawinąć brzegi i wycinać małe kołduny. Ugotować w bulionie; można również podawać polane masłem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności