<- Kluski z kartofli z serem lub bryndząLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKołduny ze szpinaku ->

PDF Drukuj

Kolorowa fasola w muszelkach

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1806 razy.


po 10-15 dag fasoli czerwonej, czarnej i mung /zielonej/,
15 dag makaronu /duże muszelki/
SKŁADNIKI MARYNATY:
50 ml octu winnego,
100 ml oleju,
2 łyżki soku z cytryny,
łyżka startej skórki cytrynowej,
mała suszona papryczka chili,
2 zmiażdżone ząbki czosnku,
sól, pieprz
Składniki marynaty dokładnie wymiesźać, wstawić na kilka godzin do lodówki. Namoczoną fasolę ugotować /każdy rodzaj osobno/, polać marynatą. Ugotowane i ostudźone makaronowe muszelki napełnić kolorową fasolą. Dekoracyjnie ułożyć na półmisku.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności