<- Budyń z kapusty cukrowejLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBudyń z kapusty włoskiej ->

PDF Drukuj

Budyń z kapusty włoskiej

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 631 razy.



1,25 dag kapusty włoskiej,
2 bułki czerstwe,
3 łyżki tłuszczu,
duża cebula,
2/3 szklanki mleka,
4 łyżki tartej bułki,
4 jaja,
sól,
pieprz,
cukier,
gałka muszkatołowa do smaku,
przyprawa do zup

Kapustę włoską pokrajać w ćwiartki i ugotować na wpół miękko. Ostudzić i dobrze odcisnąć. Bułki namoczyć w mleku. Cebulę lekko przesmażyć, żółtka utrzeć. Wszystkie składniki połączyć i masę przyprawić. Ubić pianę z białek, delikatnie wymieszać z całością i włożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy lub filiżanek; gotować na parze. Podawać budyń polany masłem lub sosem.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności