<- Budyń z kapusty włoskiejLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBudyń z kapusty z ryżem lub kaszą jaglaną ->

PDF Drukuj

Budyń z kapusty włoskiej

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1124 razy.



1 kg włoskiej kapusty
3 jaja
4 dag masła lub margaryny
20 dag śmietany
5 dag cebuli
zielony kaperek
sól
cukier
(czosnek)
2 dag bułki tartej
masło i bułka tarta do formy


Kapustę oczyścić, ugotować (wywar zużyć do zupy). Miękką kapustę odcisnąć, drobno posiekać. Cebulę udusić z masłem, do tego wbijać po jednym żółtku ucierając. Włożyć kapustę i śmietanę, masę rozetrzeć, dodać przyprawy do smaku. Ubić pianę, wymieszać z masą obsypując tartą bułką. Masę wyłożyć do wysmarowanej formy, zamknąć i gotować w parze ok. 45 min. Podawać z sosem pomidorowym.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności