<- SURÓWKA Z BIAŁEJ LUB CZERWONEJ KAPUSTY Z CEBULĄLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z BRUKSELKI ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z BROKUŁÓW LUB KALAFIORÓW

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1188 razy.



30 dag brokułów lub kalafiorów
4 łyżki umytej, drobno posiekanej naci pietruszki z koperkiem
1/2 łyżki oleju sojowego lub oliwy
1 łyżka sosu sojowego
sok cytrynowy
sól
pieprz

Brokuły lub kalafiory umyć, osączyć. Olej lub oliwę wlać do salaterki wymieszać z sosem sojowym, 2-3 łyżkami soku cytrynowego i 2 łyżkami chłodnej, przegotowanej wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Amatorzy mogą dodać ząbek roztartego z solą czosnku. "Łodyżki" brokułów odciąć i drobno posiekać. W miarę rozdrabniania łączyć z przygotowaną zaprawą. Dodać odkrajane różyczki i posiekaną zieleninę, wymieszać. Podawać do potraw mięsnych.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności