<- SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z MARCHEWKI LUB CZARNĄ RZEPKĄLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z BROKUŁÓW LUB KALAFIORÓW ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z BIAŁEJ LUB CZERWONEJ KAPUSTY Z CEBULĄ

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1014 razy.



25 dag kapusty
10 dag cebuli
1/2 łyżki oleju lub oliwy
ocet owocowy lub koncentrat róży
sól
pieprz
1 ząbek czosnku

Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, umyć. Cebulę i czosnek obrać, opłukać. Czosnek drobno posiekać, rozetrzeć z solą, wymieszać z oliwą i 2-3 łyżkami octu owocowego lub koncentratu róży, przyprawić solą i pieprzem. Kapustę i cebulę rozdrobnić, najlepiej na szatkownicy. W miarę szatkowania łączyć z zaprawą. Wymieszać, przyprawić do smaku solą i ewentualnie kwasem. Podawać jako dodatek do potraw mięsnych i z ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności