<- SURÓWKA Z BRUKSELKILista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z BURAKÓW I OGÓRKÓW ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z BURACZKÓW

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 590 razy.



20 dag buraków (przechowywanych nie dłużej niż do marca)
10 dag jabłek,
1 łyżka utartego chrzanu
1/4 szklanki jogurtu
sok cytrynowy
zaprawa cytrynowa lub ocet owocowy
sól

Buraki umyć starannie szczotką, obrać, opłukać, utrzeć na tarce z małymi otworami, wymieszać z chrzanem i jogurtem. Jabłko umyć, obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami, skrapiając sokiem cytrynowym lub octem owocowym. Wymieszać z burakami, przyprawić do smaku kwasem i solą. Podawać do potraw z wołowiny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności