<- SURÓWKA Z JARMUŹULista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z KABACZKÓW ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z JARMUŹU I PORZECZEK

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1061 razy.



20 dag liści jarmużu
10 dag porzeczek czerwonych
2 ząbki czosnku
1/2 łyżki oleju lub oliwy
sól
pieprz

Liście jarmużu oberwać z łodyżek, umyć, osączyć. Porzeczki umyć, obrać z szypułek, przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z oliwą lub olejem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jarmuż pokrajać w cienki makaronik, od razu wymieszać z sosem i wyłożyć na salaterkę.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności