<- SURÓWKA Z JARMUŹU I PORZECZEKLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z KALAREPKI ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z KABACZKÓW

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 568 razy.



30 dag kabaczka
10 dag białych porzeczek
4 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku
ocet owocowy
sól
pieprz
1/2 szklanki jogurtu

Kabaczek umyć, obrać, przekrajać wzdłuż, wydrążyć, usuwając nasiona razem z luźnym miąższem. Porzeczki umyć, oberwać z szypułek, przetrzeć przez sito. Przecier wymieszać z jogurtem. Przyprawić do smaku octem owocowym, solą i pieprzem, wymieszać , z posiekanym koperkiem. Kabaczek pokrajać w cienki makaronik lub utrzeć na tarce z dużymi otworami. Wymieszać z przygotowanym sosem. Wyłożyć na salaterkę. Smak surówki można zaostrzyć, dodając drobno posiekany ząbek czosnku. Podawać do potraw mięsnych, rybnych i z jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności