<- SURÓWKA Z KABACZKÓWLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z KALAREPKI Z OGÓRKIEM ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z KALAREPKI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 548 razy.



40 dag kalarepki (bardzo młodej)
4 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku,
1/2 szklanki jogurtu
sól

Kalarepkę oczyścić z dużych, stwardniałych liści, pozostawiając młode listki środkowe. Oczyszczone główki umyć, obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami, posolić. Młode listki posiekać. Kalarepkę wymieszać z jogurtem, koperkiem i listkami kalarepki. Przyprawić solą. Wyłożyć na salaterkę. Podawać do potraw z drobiu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności