<- SURÓWKA Z KALAREPKILista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ, WŁOSKIEJ LUB CZERWONEJ (klasyczna) ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z KALAREPKI Z OGÓRKIEM

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 930 razy.



20 dag młodej kalarepki
20 dag świeżych ogórków
sok cytrynowy
zaprawa cytrynowa lub ocet owocowy
3 łyżki umytego, posiekanego koperku z cząbrem,
1/2 szklanki jogurtu
sól
pieprz

Kalarepkę oczyścić z dużych, stwardniałych liści, pozostawiając młode listki środkowe, umyć i obrać. Ogórki umyć, obrać i rozdrobnić w plasterki na szatkownicy do warzyw. Kalarepkę utrzeć na tarce z dużymi otworami, posolić. Młode listki kalarepki posiekać. Rozdrobnioną kalarepkę skropić sokiem cytrynowym lub octem owocowym, wymieszać z jogurtem z zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać z ogórkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności