<- SURÓWKA Z KALAREPKI Z OGÓRKIEMLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z KAPUSTY KWASZONEJ ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z KAPUSTY BIAŁEJ, WŁOSKIEJ LUB CZERWONEJ (klasyczna)

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1008 razy.



30 dag kapusty
10 dag jabłka
sok cytrynowy
zaprawa cytrynowa lub ocet owocowy
1 2 łyżki oleju lub oliwy
sól
pieprz

Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, umyć, wykrajać odpowiedni kawałek. 3 łyżki soku cytrynowego lub octu owocowego wymieszać z oliwą i 2 łyżkami chłodnej, przegotowanej wody, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kapustę cienko poszatkować, najlepiej na szatkownicy. W miarę rozdrabniania od razu łączyć z przygotowaną zaprawą. Podawać jako dodatek do potraw mięsnych i z ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności