30 dag kapusty pekińskiej
10 dag jabłek
5 łyżek umytej, drobno posiekanej zielonej pietruszki z bazylią, estragonem i szczypiorkiem
1/2 szklanki jogurtu,
1/2 żółtka
1/2 łyżeczki musztardy
przyprawa curry
ocet owocowy
sól
Kapustę pekińską oczyścić z uszkodzonych, zewnętrznych liści. Oddzielić liście, nadcinając je u nasady, umyć, osączyć. Źółtko rozetrzeć z musztardą, dodać nieco przyprawy curry, wmieszać z jogurtem, przyprawić solą i octem owocowym do smaku. Kapustę pekińską drobno poszatkować ostrym nożem. W miarę rozdrabniania łączyć z przygotowanym sosem, przypominającym majonez. Surówkę wymieszać z posiekaną zieleniną, dodać jabłko umyte, obrane i utarte na tarce z dużymi otworami.