<- SURÓWKA Z PORÓW NATURALNALista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z RZEŹUCHY ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z PORÓW Z POMIDORAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 964 razy.



20 dag porów
20 dag pomidorów
5 dag jabłka
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
sól
pieprz
3 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki z koperkiem,
1/4 szklanki jogurtu

Pory oczyścić, umyć, odkrajać stwardniałe części zielonych liści, starannie opłukać, odchylając górne części liści i sprawdzając, czy pomiędzy nimi nie pozostały resztki ziemi. Osączyć. Pomidory i jabłko umyć. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, spłukać zimną wodą. Jabłko obrać, utrzeć na tarce z dużymi otworami, skrapiając sokiem z cytryny. Wymieszać z jogurtem, przyprawić. Pory pokrajać w drobny makaronik, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wyłożyć na salaterkę. Pomidory obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, ułożyć ozdobnie na porach, oprószyć pieprzem. Polać równomiernie sosem jogurtowym, posypać posiekaną zieleniną. Podawać jako dodatek do posiłków.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności