<- SURÓWKA Z CYKORII NATURALNALista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z ENDYWII ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPKI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 620 razy.



40 dag czarnej rzepki
4 łyżki umytego, drobno pokrajanego szczypiorku z koperkiem
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu)
sól
pieprz

Rzep umyć szczotką, obrać, opłukać i utrzeć na tarce z dużymi otworami. Posolić, wymieszać ze śmietanką i szczypiorkiem, przyprawić do smaku sokiem cytrynowym, solą i odrobiną pieprzu. Podawać jako dodatek do potraw z jajek, mięsa i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności