<- SURÓWKA Z CYKORII I SZCZYPIORKULista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z CZARNEJ RZEPKI ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z CYKORII NATURALNA

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1012 razy.



20 dag cykorii
2 ząbki czosnku
3 łyżki umytych posiekanych listków rzeżuchy,
1/2 łyżki oleju lub oliwy
1/2 łyżki musztardy
sok cytrynowy
zaprawa cytrynowa lub ocet owocowy
sól

Cykorię oczyścić, usuwając uszkodzone listki, oddzielić luźne listki, umyć, osączyć. Czosnek obrać, opłukać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, musztardą i 2 łyżkami soku cytrynowego, rozprowadzić 2-3 łyżkami chłodnej, przegotowanej wody. Przyprawić do smaku solą. Osuszoną cykorię pokrajać w poprzek na kilka części, wymieszać z zaprawą, wyłożyć na salaterkę, posypać rzeżuchą. Podawać do drobiu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności