<- SURÓWKA Z RZEŹUCHYLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z SELERÓW BULWIASTYCH ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z RZODKIEWEK

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 992 razy.



40 dag młodych rzodkiewek (czerwone lub czerwone z białymi końcami)
4 pęczki szczypiorku
1/2 szklanki jogurtu
sól

Rzodkiewki oczyścić z dużych liści, pozostawiając młode, środkowe. Umyć, kilkakrotnie zmieniając wodą, osączyć, osuszyć. Rozdrobnić, krając ostrym nożem w cieniutkie plasterki lub poszatkować na szatkownicy. W miarę rozdrabniania łączyć z jogurtem. Dodać szczypiorek, przyprawić do smaku solą. Podawać do serów i potraw z jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności