<- SURÓWKA Z RZODKIEWEKLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSURÓWKA Z WARZYW MIESZANYCH ->

PDF Drukuj

SURÓWKA Z SELERÓW BULWIASTYCH

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1034 razy.



40 dag selerów
2 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki lub liści selera naciowego
sok cytrynowy lub zaprawa cytrynowa
1/2 łyżki oliwy
sól
pieprz

Seler umyć szczotką, obrać cienko, opłukać, skropić sokiem cytrynowym. Utrzeć na tarce z dużymi otworami, posolić, skropić sokiem cytrynowym, wymieszać z oliwą i zieleniną. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać do potraw z ryb i mięs.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności