<- NADZIEWANA KALAREPALista potraw z grupy: Warzywa, owoceOgorek faszerowany ->

PDF Drukuj

NATURALNA SURÓWKA Z SAŁATY

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 556 razy.



2 główki sałaty (ok. 20 dag)
1/2 łyżki oliwy
sok cytrynowy lub ocet owocowy,
sól
pieprz

Sałatę podzielić na listki, umyć w kilku wodach lub pod wodą bieżącą. Rozłożyć na czystej ściereczce. Osuszone listki ułożyć w salaterce. Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym (2-3 łyżki), dodać 2 łyżki chłodnej, przegotowanej wody. Przyprawić solą i pieprzem. Sałatę polać zaprawą. Podawać jako dodatek do posiłków.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności