<- BROKUŁY NA GORĄCOLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBrokuły przysmażane ->

PDF Drukuj

BROKUŁY PODAWANE NA ZIMNO

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1212 razy.



40 dag brokułów
sól
pieprz
1/2 łyżki oleju lub oliwy
sok cytrynowy
2 łyżki umytego koperku posiekanego z nacią pietruszki

Brokuły umyć, odciąć łodyżki, włożyć do wrzącej, osolonej wody. Po 5 min dodać odkrajane różyczki. Ugotować do miękkości. Ostudzić, wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną, skropić sokiem cytrynowym i olejem lub oliwą. Oprószyć pieprzem. Podawać na zimno jako dodatek do potraw zimnych i gorących.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności