<- SAŁATKA KANTOŃSKALista potraw z grupy: Warzywa, owoceSAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY ->

PDF Drukuj

SAŁATKA Z BURAKÓW GOTOWANYCH

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1300 razy.



25 dag buraków
10 dag cebuli
10 dag ogórków kwaszonych lub konserwowanych
ocet owocowy
4 łyżki umytej, posiekanej naci pietruszki ze szczypiorkiem
sól
pieprz
1/2 łyżki oleju lub oliwy

Buraki umyć szczotką, włożyć do wrzącej wody, ugotować do miękkości, odcedzić, ostudzić. Obrać ze skórki, opłukać, pokrajać w foremną kostkę. Tak samo pokrajać ogórki. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w bardzo drobną kostkę. Ułożyć paskami na półmisku: buraczki, cebulę, ogórek i buraczki. Buraczki i cebulę oprószyć solą i pieprzem, a następnie skropić octem owocowym i olejem lub oliwą. Posypać równomiernie zieleniną. Podawać do potraw mięsnych zimnych i gorących.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności