<- Brukiew wydrążonaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceBRUKSELKA PO AMERYKAŃSKU ->

PDF Drukuj

BRUKSELKA GOTOWANA

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 677 razy.



30 dag brukselki
1/4 szklanki mleka
sól
1 dag tartej bułki

Główki brukselki oczyścić z pożółkłych lub uszkodzonych zewnętrznych listków, umyć. Zagotować niewielką ilość wody z dodatkiem mleka, osolić, włożyć brukselkę, ugotować w odkrytym rondlu. Odcedzić, wyłożyć na salaterkę, posypać zrumienioną na suchej patelni tartą bułką. Podawać na gorąco do potraw z mięs, ryb, drobiu i jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności