<- DYNIA ŹÓŁTA GOTOWANALista potraw z grupy: Warzywa, owoceEnfrijoladas ->

PDF Drukuj

ENDYWIA Z WODY (na zimno)

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1621 razy.



50 dag endywii
sól
3 ząbki czosnku
4 łyżki umytych, drobno posiekanych liści roślin przyprawowych (koper, szczypiorek, pietruszka)
pieprz
sok cytrynowy
3 łyżki jogurtu
1/2 łyżki musztardy

Endywię oczyścić z uszkodzonych liści, umyć, osączyć, włożyć do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem posiekanego czosnku (1 ząbek). Ugotować w odkrytym rondlu. Jogurt wymieszać z musztardą i posiekaną zieleniną, przyprawić sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Ostudzoną endywię odcedzić, wyłożyć na półmisek, polać sosem. Podawać jako dodatek do potraw z jajek, mięsa i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności