<- Kalarepka duszona z marchewka i mala cukiniaLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalarepka w mlecznym sosie 15 min ->

PDF Drukuj

KALAREPKA GOTOWANA

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 727 razy.



60 dag młodej kalarepki
1/2 szklanki mleka
sól
4 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku

Kalarepki oczyścić, pozostawiając tylko drobne środkowe liście. Umyć, obrać cienko, pokrajać w kostkę, słupki lub drobne cząstki. Włożyć do niewielkiej ilości wrzącej wody z dodatkiem mleka, posolić, ugotować do miękkości (płyn powinien niemal całkowicie odparować). Wyłożyć na salaterkę, posypać koperkiem. Podawać jako dodatek do potraw z drobiu i cielęciny oraz do potraw z jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności