<- KALAREPKA GOTOWANALista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalarepka w śmietanie 15 min ->

PDF Drukuj

Kalarepka w mlecznym sosie 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 657 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag kalarepki
1 szklanka mleka
6 dag masła
1 łyżka mąki
1 łyżka siekanego koperku
sól i cukier do smaku

Rozgrzać w szybkowarze masło, wsypać i rozmieszać mąkę, wlać mleko posolić i pocukrzyć. Wrzucić oczyszczoną i pokrojoną w kostkę kalarepkę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem posypać koperkiem.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności