<- Kalarepka w mlecznym sosie 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKAPUSTA BIAŁA GOTOWANA Z JABŁKAMI ->

PDF Drukuj

Kalarepka w śmietanie 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 601 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag kalarepki
1 łyżeczka mąki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
0,5 szklanki śmietany
1 szklanka wody
1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej lub
kto woli
ostrej
1 łyżka siekanej zieleniny
sól do smaku

Rozgrzać w szybkowarze tłuszcz, wsypać i wymieszać mąkę. Wlać wodę, włożyć koncentrat pomidorowy i paprykę, posolić. Oczyszczoną kalarepkę pokroić w słupki, wrzucić do szybkowaru. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu wymieszać ze śmietaną i zieleniną.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności