<- Kalarepka w śmietanie 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKAPUSTA BIAŁA GOTOWANA Z POMIDORAMI ->

PDF Drukuj

KAPUSTA BIAŁA GOTOWANA Z JABŁKAMI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1242 razy.



50 dag białej kapusty
15 dog kwaśnych jabłek
1/2 szklanki mleka
sól
pieprz

Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, przyciąć głąb. Umyć, poszatkować na szatkownicy lub w robocie. Zagotować 1/2 szklanki wody z dodatkiem mleka, włożyć do wrzątku kapustę, posolić. Gotować kilka minut w odkrytym rondlu, dogotować pod przykryciem. Jabłko umyć, obrać, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do gotującej się, prawie miękkiej kapusty. Potrawę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco jako dodatek do wołowiny, wieprzowiny, koniny i ryb.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności