<- Kapusta wloska w czepkuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta włoska duszona na rumiano. (Wyborna) ->

PDF Drukuj

KAPUSTA WŁOSKA A LA KALAFIOR

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 773 razy.



60 dag włoskiej kapusty
1 szklanka mleka
sól

Kapustę oczyścić z zewnętrznych, uszkodzonych liści, przyciąć głąb, umyć. Pokrajać na 4 cząstki. Mleko zagotować. Do wrzątku włożyć kapustę, posolić i gotować kilka minut w odkrytym rondlu. Dogotować pod przykryciem, odcedzić, wyłożyć na półmisek. Podawać do mięs gotowanych.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności