<- SAŁATKA Z KAPUSTY LUB CYKORIILista potraw z grupy: Warzywa, owoceSAŁATKA Z OGONKÓW BOĆWINY ->

PDF Drukuj

SAŁATKA Z MARCHEWKI

Dodano: 2010-01-01 17:16:04
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1013 razy.



30 dag marchewki
15 dag jabłka
1/2 łyżki oleju lub oliwy
4 łyżki przecieru z porzeczek
2 łyżki umytego, posiekanego koperku
sól
imbir

Marchew umyć szczotką, oczyścić, opłukać, włożyć do wrzącej, osolonej wody i ugotować pod przykryciem. Odpowiednio ugotowana marchew powinna być lekko twardawa. Odcedzić, ostudzić. Olej lub oliwę wymieszać w salaterce z przecierem z porzeczek i koperkiem. Marchewkę pokrajać w kostkę, wymieszać z zaprawą. Przyprawić do smaku solą i imbirem. Podawać jako dodatek do potraw mięsnych, rybnych i z jajek.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności